Om projektet

Industri 4.0 kompetencer til små og mellemstore virksomheder

Innovation Factory North har til formål at skabe et økosystem for industri 4.0 drevet innovation, bestående af regionens teknologileverandører, teknologiaftagere, vidensinstitutioner, og studerende. Det er et fysisk samlingspunkt, hvor der udvikles kompetencer til at skabe nye og innovative løsninger gennem en eksperimenterede og iterativ tilgang til læring.  Aktiviteterne i Innovation Factory North er organiseret omkring innovationssamarbejder bestående af tre overordnede typer af udviklingsforløb.  

  • Awareness-forløb der har til formål at afdække virksomhedernes potentiale for at arbejde med specifikke i4.0 teknologier, og pege på specifikke løsningsrum. Der vil blive gennemført forløb med mindst 70 virksomheder og afklaret potentiale for mindst 35.000.000 DKK.
  • Demonstrator-forløb der er tematiserede eksperimenter med konkret udvikling af innovative løsninger. Eksperimenterne vil finde sted i Innovation Factory North i samarbejde mellem teknologileverandører, teknologiaftagere (industrielle SMV’er) og forskere/studerende. Der skabes herigennem prototyper af innovative løsninger. Der vil blive gennemført forløb med mindst 30 virksomheder og skabt 30 innovative prototyper.
  • Forankrings-forløb hvor der arbejdes konkret med at overføre prototyper fra demonstratorforløb til virksomhedernes egen kontekst. Her vil fokus være på at støtte virksomhederne i overføre viden om de nye løsninger til virksomhedens ansatte. Det vil også involvere at teste de nye løsninger. Der vil blive gennemført forløb med mindst 25 virksomheder og testet 25 innovative prototyper.

Gennem innovationssamarbejderne øges virksomhedernes viden gradvist fra at forstå potentialet i Industri4.0 teknologier til aktivt at arbejde med at teste nye i4.0 løsninger i egen virksomhed.

Projektet bygger direkte på resultater af tidligere projekter, der peger på behovet for at tænke holistisk i den regionale indsats for erhvervsudvikling. Her påpeges det, at der er behov for at skabe en sammenhængende ramme indenfor hvilken der kan eksperimenteres med både forståelsen af industri 4.0 potentialer, udvikling af teknologiske kompetencer, og implementeringskompetence i virksomhedens praksis.

Ønsker du en nærmere beskrivelse af forskningsprojektet kan du læse hele projektbeskrivelsen her.